Tijdens dit eerste bezoek aan Stansted ontmoette ze Paul Jacobs, een medium die over de hele wereld privé-consulten, trainingen en demonstraties geeft en zeer gerespecteerd is op het College als docent en als medium.

Paul heeft José persoonlijk begeleid in haar ontwikkeling en hij heeft haar aangespoord om de Docenten Opleiding te volgen van het Arthur Findlay College.  
Sinds 2008 werkt José hier regelmatig als docent.

Opleiding en Certificaten: José heeft een aantal jaren geleden de 4-jarige Docenten Opleiding van het Arthur Findlay College afgerond. Samen met nog een collega zijn ze de enige mediums in Nederland die de Docenten Opleiding gevolgd hebben. Ook behaalde José haar CSNUt met de Certificaten voor: Demonstratie Mediumschap en Public Speaking op het Arthur Findlay College. Verder werkt zij als Medium en docent mediumschap op verzoek elders in Nederland.

Wat is een Medium?
Een medium is iemand die contact legt met de wereld van overledenen en bewijst dat die wereld bestaat. Een medium is iemand die zich openstelt via zijn of haar innerlijke zintuigen zodat overledenen vanuit hun wereld via het medium verhalen en feiten kunnen vertellen over zichzelf en anderen. Verhalen en feiten uit het Verleden of uit het Nu. Dit communiceren met andere werelden, met andere frequenties, kan in principe- iedereen leren. Iedereen kan innerlijk zien, weten, horen, voelen, en zelfs proeven of ruiken. Het vergt echter wel veel oefenen om hier goed in te worden. Maar dat geldt ten slotte voor de meeste dingen. Iedereen kan in een paar uur leren voetballen, maar dan ben je nog geen eredivisiespeler.

Academie voor Mediumschap
Op 14 oktober 2001 is het centrum voor opleiding en training voor Mediums te Naarden geopend. Hier geeft José Gosschalk privé-consulten en korte workshops. Het Centrum heeft in 2008 de Academie voor Mediumschap opgericht, een 3-jarige Beroepsopleiding voor Mediums in Nederland. Dit houdt in dat men een 3-Jarige Opleiding Mediumschap kan volgen op het niveau van het Arthur Findlay College. In het Centrum worden ook regelmatig openbare demonstraties mediumschap gegeven. Wanneer we buitenlandse mediums uitnodigen organiseren we vanwege de grote belangstelling de demonstraties tegenwoordig vaak elders. Kijk hiervoor bij de Agenda. Natuurlijk kun je ook deelnemen aan korte cursussen zoals: Cursus Mediumschap, Healing Mediumschap, Ontmoeting met je Gids, Ontdek je Zelf, Aura’s leren zien en begrijpen, Meditatie cursus,   Cursus Trance en Fysiek Mediumschap.


Medium Paul Jacobs
José werkt regelmatig samen met bekende Engelse Mediums van het Arthur Findlay College in Engeland, Stansted zoals Tony Stockwell, Scott Milligen en Mavis Pittilla, maar vooral met Paul Jacobs. Hij komt regelmatig naar Nederland om consulten, demonstraties en cursussen over Mediumschap te geven. www.paul-jacobs.com

Nieuwsbrief
Onze vaste cursisten en bezoekers aan het centrum ontvangen 2 keer per jaar een nieuwsbrief over onze activiteiten. Via de agenda op de site blijf je echter ook goed geïnformeerd over de activiteiten die plaatsvinden in het Centrum. Bezoekers aan deze site kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief (aanmelden: Klik op 'aanmelden Nieuwsbrief' rechtsboven op deze pagina)

José Gosschalk werkt sinds 2001 als medium te Naarden. Voordat ze met het mediumschap in aanraking kwam heeft ze zich 20 jaar spiritueel ontwikkeld via het lesgeven in Meditatie, Yoga, Handlijnkunde en Tarot.

José bezocht in 1999 voor het eerst het wereldberoemde Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, om een training mediumschap te volgen.

In dit prachtige gebouw, waar wekelijks les gegeven wordt in mediumschap aan studenten uit de hele wereld, kreeg ze direct het gevoel dat ze "thuis" kwam.

Laatste Nieuws:

We volgen de richtlijnen van de regering en zijn dus gesloten tot 7 april. Zorg goed voor jezelf asjeblieft...


Nieuwe cursusdag:
Ontdek je Zelf (dag 1 en 2)
Deze dagen geven inzichten, inspiratie, rust en vrijheid. Mensen die de 1e dag gevolgd hebben willen dolgraag dat er een vervolgdag komt. Voor degene die: Ontdek je Zelf nog niet gevolgd hebben en dat graag willen is dat mogelijk op vrijdag 24 april.
Voor mensen die de 1e dag al gedaan hebben is er een vervolg dag gepland op donderdag 11 juni.


Ontdek je Zelf:
Is ‘gelukkig zijn’ of ‘vrij zijn’ hetzelfde?
Deze dag is een uitnodiging om te ontdekken via een ervaring Wie of Wat je werkelijk bent. Je Spirit, je Zelf is een natuurlijke staat van Zijn. In het leven geven we de minste aandacht aan Wie we Zijn. De meeste aandacht gaat naar de mind, je gedachten. Deze dag laat je ervaren dat je geen slaaf van je gedachten hoeft te zijn. Je gedachten zijn niet de baas. We gaan op zoek naar de oorsprong van de geest, het denken. Je krijgt duidelijkheid in je denken en vele tips om de rust in het hoofd te vinden, om gelukkig te zijn, niet voor even maar voor altijd, om vrij te zijn, elke dag, elk moment!
Deze dag is voor iedereen toegankelijk.
Datum: Vrijdag 24 april (1)
of
Donderdag 11 juni (2)
Tijden: 10.00 - 17.00 uur.
Lesgeld: € 75,-

Onderstaande link is een interview met José op 15 mei 2019. Je kunt het kopieren en dan in je balk plakken van je internet.
https://www.facebook.com/PsychicRebel/videos/2245964032146423/

Er staat een live video met José en Diana English op Jose haar facebook pagina. Deze uitzending heeft plaats gevonden op 6 maart 2019.

Er staat een live video met José, Danielle en Rosita op Jose haar facebook pagina. Deze uitzending heeft plaats gevonden op zondagavond 25 maart 2018.

‘Mediumschap, een Geschenk uit de Hemel’ is het standaardboek over het vák ‘mediumschap’. In het boek worden de theoretische achtergronden, de didactiek, de psychologie en de ethiek van dit beroep uitgebreid behandeld, maar er wordt ook diep ingegaan op de vele verschillende vormen van mediumschap. Auteurs: José Gosschalk en Karel Besseling. Prijs: € 23,50. Bestellen: stuur een mailtje.


Er zijn tv opnames geweest met José. De 4 filmpjes zijn op de site geplaatst onder het kopje Video.


Meditatie cursussen. Bij de Agenda en Workshops vind je informatie hierover.

Het Engelse medium Scott Milligan is gespecialiseerd in Trance / Fysiek mediumschap en Healing mediumschap. Scott geeft behalve in Naarden ook een week les in de Dutch Academyweek in mei te Baarlo. Mocht je hierin geinteresseerd zijn wacht dan niet te lang met reserveren aangezien we de groep klein willen houden.

 
Een paar korte cursussen in 2020 staan al vermeld onder: "Agenda".  

Academie voor Mediumschap     

De Academie verzorgt een 3-Jarige Opleiding Mediumschap. 

Voor het eerst in Nederland is er sinds 2008 een 3-jarige Opleiding om je als medium te ontwikkelen gestart. Als docent aan het Arthur Findlay College te Stansted, Engeland, zal ik de criteria die we op de College hanteren toepassen in de Opleiding. Privé consulten: Wil je een privé consult van Karel Besseling, ga dan naar www.karelbesseling.nl  of karel@karelbesseling.nl